Bu Blogda Ara

7 Nisan 2014 Pazartesi

TEYİD (Türkiye Elektronik Yayıncılık İşaret Dili)

Türkiye Elektronik Yayıncılık İşaret Dili (TEYİD) projesinin kısatılmış adı ve belge uzantısı olan tyd, TEYTAG tarafından tasarlanmış, genişletilmiş bir (Out-Of-Line XML Island) dildir. ePub format üretilen e-kitap, e-dergi (vb.) gibi yayınların öncelikle tasarım ve daha sonrasında paketlenme (package) sırasında da kullanılacak olan .tyd belgesi ile farklı ve dinamik ePub ürünler Türkiye elektronik yayıncılık sektörünü kazandırılacaktır. Ürün geliştirme konusunda, görme ve işitme engelli vatandaşlarımızın da rahatlıkla faydalanacağı dijital kaynakların oluşturulması sağlanacaktır.

Proje ile ilgili daha detaylı bilgi almak için http://code.google.com/p/teyid/wiki/tyd_Giris adresini ziyaret edebilirsiniz.

Proje ile ilgili bilgilerin detaylarını http://code.google.com/p/teyid/w/list adresinden takip edebilirsiniz. http://code.google.com/feeds/p/teyid/gitchanges/basic?repo=wiki adresinden RSS olarak takip edebilirsiniz. Daha detaylı bilgi toplantısı isteği için teytag@gmail.com adresinden N. Erhan Üzümcü ile kontağa geçebilirsiniz.

TEYİD projesinin isim, amblem, icon tasarım ve kullanım hakkı, geliştirdiğimiz ürünlerin isim hakkı ve kullanım hakkı TEYTAG oluşumuna aittir. Bunlarla birlikte "açık kaynak" kodlarımızın izinsiz veya ticari amaçlı kullanımı yasaktır. İzin almanız dahilinde bahsi geçen bilgiler sizinle paylaşılacaktır.