Bu Blogda Ara

3 Ocak 2014 Cuma

ePub3Lib açıldı.

TEYTAG epub3 portfolyo paylaşım platformu ePub3Lib, bugün açıldı. Türkiye Elektronik Yayıncılık Tasarım Araştırma Grubu tarafından hazırlanan ePub3Lib içerisinde, özgün tasarımlardaki epub3 format e-kitapları ücretsiz olarak sadece iPad’inizdeki iBooks aplikasyonuna hemen indirebilirsiniz. Platforma sadece en son IOS sisteme sahip iPad içerisindeki Safari ile giriş yapılmaktadır.

ePub3Lib sadece ePub3 format özgün ve konsept tasarımlardan oluşmaktadır. Fikri mülkiyet hakları TEYTAG'a aittir. Yasadışı, korsan ya da kötü amaçlı ePub3 format belgeler bu platformda kesinlikle tutulmaz, bulundurulmaz, dağıtımı ya da paylaşılması sağlanmaz.

ePub3 format e-kitapların tasarım ve yazılım aşamasında Adobe In-Design, iBooks Author, Sigil gibi programlar kullanılmamaktadır. Yazılım sürecinde MacIntel platformu kullanılmıştır. TextMate editör programı yazılım işlemi, ePub Packager uygulaması ile paketleme işlemleri yapılmıştır. ePub3 format e-kitaplar sadece iPad üzerinden paylaşımı yapıldığı için herhangi bir DRM tekniği kullanılmamıştır. 

ePub3Lib içerisindeki her bir e-kitabın tanıtım broşürünü okuduktan sonra “Download” butonunun açılacağını hatırlatmak isteriz. Dijital kitapları Safari üzerinden iBooks uygulamasına alıp, zevkle okumaya başlayabilirsiniz.

http://www.teyid.org/ePub3Lib/